Το Εργατ/κό Κέντρο Νομού Χανίων είναι στο πλευρό των  εργαζόμενων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», οι οποίοι πραγματοποιούν Πανελλαδική Απεργία στις 29 Μάρτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στο Υπουργείο Εσωτερικών.

  Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εδώ και μία 15ετία με την  πολύτιμη τεχνογνωσία και πείρα τους,  παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες φροντίδας σε χιλιάδες ηλικιωμένους  και άτομα με ειδικές ανάγκες προάγοντας  το αγαθό της  υγείας,     σε κοινωνικά ευπαθείς  ομάδες.                                                                               
Οι εργαζόμενοι απεργούν, διεκδικούν και απαιτούν:

1. Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι».


2. Οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου.

3.Καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων που οφείλονται.

 
4. Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.


5. Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων και που οδηγεί στην συρρίκνωση και αποδόμηση του «Βοήθεια στο Σπίτι».

6. Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον 15ετίας με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

 


 

 Το ΕΚΧ ζητά από την Κυβέρνηση να δώσει οριστική  λύση ώστε όχι μόνο να διασφαλιστεί ο θεσμός και να δοθεί τέλος στην αγωνία των εργαζόμενων, αλλά και να εξακολουθούν να επωφελούνται οι χιλιάδες άνθρωποι από τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται.