Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Νομού Χανίων στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 18/4/2018 συζήτησε το κάλεσμα της Γερμανικής Εταιρείας FRAPORT ΕΛΛΑΣ να παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 19/4/2018 σε ξενοδοχείο των Χανίων με θέμα την παρουσίαση των σχεδίων για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Χανίων Ι.Δασκαλογιάννης.
  Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Νομού Χανίων πολύ πριν την πώληση των 14 αεροδρομίων από την Κυβέρνηση στην FRAPORT ΕΛΛΑΣ είχε καταθέσει την άποψη του και ζητούσε να σταματήσει το έγκλημα-πώληση γιατί θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για την πόλη των Χανίων.
Η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου ,των κρατικών δομών αλλά και των κάθε είδους υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας που θέλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.Η ζημιά φαίνεται ήδη στην Χανιώτικη οικονομία και είναι μόνο η αρχή ενός σχεδίου που υπηρετεί και εξυπηρετεί το μεγάλο τουριστικό –εμπορικό κεφάλαιο και όχι τις μικρές εμπορικές και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που είναι ακόμα η πλειοψηφία και συμβάλουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία.
 
Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι η παραχώρηση, ενοικίαση και άλλες φορές πώληση της δημόσιας περιουσίας είναι εις βάρος της ανάπτυξης και της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών αλλά και του δημόσιου συμφέροντος. Για αυτό οι ντόπιοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν διστάζουν να παίρνουν με οποιοδήποτε τρόπο την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για τις τοπικές οικονομίες, για εργασιακές σχέσεις ακόμα και για ζητήματα ασφάλειας αφού η εντατικοποίηση της εργασίας δημιουργεί τέτοια ζητήματα.
  Η ιδιωτικοποίηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι αντίθετη με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του χανιώτικου λαού. Τα κέρδη των εταιρειών και η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Τα αεροδρόμια , οι μεταφορές , η ενέργεια κ.ά. πρέπει να είναι δημόσια –λαϊκή περιουσία ...........

Attachments:
FileΑρχεία File size
Download this file (Δελτίο Τύπου - Εκδήλωση Fraport.docx)Δελτίο Τύπου - Εκδήλωση Fraport.docx 24 kB