Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων  απευθύνει θερμό αγωνιστικό ΚΑΛΕΣΜΑ στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 π.μ., στην Πλατεία Αγοράς. Ο φετινός ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει διπλό αγωνιστικό χαρακτήρα. Ενάντια στην δίχως τέλος μνημονιακή σύνθλιψη των εργαζομένων και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων, που εμπλέκουν επικίνδυνα και τη Χώρα μας.

Η 1η Μάη πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην υποταγμένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους Βιομήχανους στους εργοδότες   και στους δανειστές, ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της Ελληνικής Κοινωνίας τελείωσε.
Μαζί με την απότιση τιμής σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, υπερασπιζόμαστε και τα οράματά τους και την παρακαταθήκη τους. Αρνούμαστε να ζήσουμε σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης, και πολεμικών εγκλημάτων. Η υπεράσπιση της εργασίας περνάει μέσα από την υπεράσπιση της Ειρήνης. Χωρίς ειρήνη, ανάπτυξη και ευημερία δεν υπάρχουν, παρά μόνο κέρδη για το αδίστακτο Κεφάλαιο, που πλουτίζει από το αίμα αθώων!

Το δράμα της Κύπρου, της Σερβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Ουκρανίας και τώρα της Συρίας, οι επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας της Χώρας μας και των Διεθνών Συνθηκών, δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε επικίνδυνες παγκόσμιες και περιφερειακές καταστάσεις, που, η Ανθρωπότητα, δίχως ακόμη να έχει συνέλθει από τις προηγούμενες παγκόσμιες αιματοχυσίες, καλείται να ξαναζήσει! 
Τέτοια αιματοβαμμένη ανάπτυξη οι εργαζόμενοι δεν την θέλουν και θ’ αγωνισθούν για να την αποτρέψουν.....