Δελτίο Τύπου

Το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκυρήξει η ΠΟΣΤ ενάντια στις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για:

·         Μειώσεις μισθών και κουπόνια αντί μισθού

·         Κλείσιμο 220 καταστημάτων και υποβάθμιση της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης

·         Την αργοπορία στην ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ

·         Στην μη εξόφληση των οφειλών του ελληνικού δημοσίου στα ΕΛΤΑ από την Καθολική Υπηρεσία και την παροχή υπηρεσιών ποσού 250 εκατ. Ευρώ.

 

Απαιτούμε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:

1.      Ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του ΕΛΤΑ, που θα βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο.

2.      Άμεση απόσυρση όλων των αντιαναπτυξιακών προτάσεων της PWC, όπως αυτές κατατέθηκαν στο Δ.Σ. των ΕΛΤΑ της 11/01/2019.

3.      Άμεση ενσωμάτωση των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» με τη μητρική εταιρεία.

4.      Καταβολή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΕΛΤΑ. 

5.      Καταβολή όλων των ποσών της Καθολικής Υπηρεσίας, που οφείλει το κράτος στα ΕΛΤΑ από το 2013 μέχρι σήμερα, όπως αυτές έχουν εγκριθεί και από τις σχετικές μελέτες της ΕΕΤΤ.

6.      Καταβολή όλων των ποσών που έχουν απομειωθεί από το μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΤΑ, εξαιτίας αναγκαστικών νόμων (10% από τη συμμετοχή στο Τ.Τ. και κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν τα ΕΛΤΑ στο πλαίσιο του PSI), συνολικού ποσού 220 εκατ. ευρώ περίπου.

7.     Άμεσες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μόνιμου προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές και επείγουσες ανάγκες του Οργανισμού.

8.    Ένταξη όλων των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ στα ΕΣΠΑ.

9.   Χορήγηση στα ΕΛΤΑ τραπεζικής άδειας χρηματοοικονομικών εργασιών, ώστε να μετατραπούν σε «Λαϊκή Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης» του ελληνικού δημοσίου σε όλη την επικράτεια. 

 

 

 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων