ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

1Η ΜΑΗ 2020 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Εργαζόμενες -νοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες, Νέοι,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων τιμώντας το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, απευθύνει σε όλους θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα, να σταθούμε δυνατοί και συσπειρωμένοι απέναντι στη νέα μεγάλη αυτή δοκιμασία και στις αντίξοες συνθήκες, που προκάλεσε και στη Χώρα μας η υγειονομική κρίση του covid 19.

Σήμερα εν έτη 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της.

Η 1η του Μάη, είναι μέρα καθαγιασμένη με το αίμα της εργατικής τάξης, και πρέπει η σημερινή πρωτομαγιά να αποτελέσει  αφετηρία για πιο ουσιαστικούς, ενωτικούς, και μαζικούς αγώνες.

Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μία και μοναδική:  Να αποκρούσουμε άμεσα και  αποτελεσματικά αυτές τις πολιτικές.  Είναι καθήκον μας να.....

Attachments:
FileΑρχεία File size
Download this file (Δελτίο Τύπου - Πρωτομαγιά 2020.docx)Δελτίο Τύπου - Πρωτομαγιά 2020.docx 23 kB