ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζικές και με παλμό ήταν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη Ρόδο και στην Πάτρα που οργάνωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία με την στήριξη των Εργατικών Κέντρων Κρήτης & Ρόδου και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι εργαζόμενοι δεν επαιτούν αλλά απαιτούν στήριξη στην απασχόληση, στήριξη στους εργαζόμενους της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, αυτής του Τουρισμού.

Η προσπάθεια και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, όσο η Κυβέρνηση επιμένει να εξαγγέλλει ασαφή μέτρα, μέτρα που πετούν χιλιάδες εργαζομένους εκτός πλαισίου στήριξης, ενώ παγιώνει μια σειρά αντεργατικών μέτρων. Η μαζικότητα όμως των συγκεντρώσεων μας, δεν ενόχλησε μόνο Κυβερνώντες και Εργοδότες αλλά δημιούργησε και πανικό σε όλους αυτούς που επενδύουν στην διάσπαση και τον διχασμό. Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι Συνδικαλιστές του ΚΚΕ που δεν είχαν καμία σχέση με τους Ξενοδοχοϋπάλληλους, «ξαναχτύπησαν», αυτή την φορά στα Χανιά, όπου προσπάθησαν να «χαλάσουν» την μαζική συγκέντρωση, βρίζοντας συναδέλφους.

Φυσικά πήραν το μήνυμα από τους ίδιους τους εργαζόμενους ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την μαζικότητα και το κίνημα των εργαζομένων, για μικροπαραταξιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα. Πιστεύουμε ότι ......