Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που ήταν στην σημερινή κινητοποίηση έξω από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με αφορμή την άφιξη του Υπουργού τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη.

Μια κινητοποίηση η οποία επισκιάστηκε από την παρουσία των ΜΑΤ, την οποία και καταγγέλλουμε.

Κύριοι της κυβέρνησης ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά, να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την κοροϊδία που γίνετε εις βάρος των εποχιακά εργαζόμενων και ιδιαίτερα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως επίσης για το αβέβαιο μέλλον που μας περιμένει τον χειμώνα. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει εκτός ρυθμίσεων . θα οδηγηθούν στην πείνα και στην εξαθλίωση με ότι συνέπειες έχει για αυτούς, για τις οικογένειες τους και για την Χανιώτικη κοινωνία.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον κ Υπουργό και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού στους οποίους και έθεσαν τα αιτήματά τους, επισημαίνοντάς  τους  την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι εποχιακά εργαζόμενοι.

Ο υπουργός περιορίστηκε σε διαπιστώσεις και περιγραφές της κατάστασης και σε μια απλή έκφραση συμπάθειας προς τους εργαζόμενους.

Ανέφερε ότι τα αιτήματά μας θα τα μεταφέρει στους αρμόδιους Υπουργούς….