Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020, με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, στο Υπουργείο Τουρισμού.

     Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, κ Εγγλέζος Παναγιώτης, το μέλος της Διοίκησης, κ. Μπούκλας Ηλίας και ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Χανίων, κ. Μανωλικάκης Ιωάννης (εκπροσωπώντας τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης).

     Στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας του Υφυπουργού με τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης, ετέθη το ζήτημα που προέκυψε με τους δικαιούχους της 3μηνης έκτακτης αποζημίωσης των εργαζομένων στα εποχιακά επαγγέλματα και της απόρριψής τους εξαιτίας των επιπλέων ημερών επιδότησης ανεργίας που είχαν.

     Ο κ. Κόνσολας δεσμεύτηκε ότι θα αναπτύξει το θέμα σε Διυπουργική συνάντηση και συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των εποχιακά εργαζομένων ώστε στα μέτρα στήριξης να συμπεριληφθούν όλοι οι εποχιακά απασχολούμενοι. 

     Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα εποχιακά καταλύματα, τους εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία που δεν τους δέχεται το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς και η μέριμνα για τους εργαζόμενους στα προγράμματα επιμόρφωσης του Υπουργείου Τουρισμού......