ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

             Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε προχθές Δευτέρα 24-5-2021 το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου  με θέμα γενική ενημέρωση, συζητήθηκε το επερχόμενο εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε και βρίσκεται σε διαβούλευση. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει την ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις,-εφόσον τις καταργεί και οδηγεί τους εργαζόμενους σε ατομικές συμβάσεις εργασίας-, και φέρνει και άλλα πολλά αντεργατικά μέτρα. Από τους συναδέλφους της Ταξικής Ενότητας προτάθηκε να παρθεί απόφαση για προκήρυξη απεργίας στις 3 Ιουνίου, η οποία καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλει το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η Γ.Σ.Ε.Ε. μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής της στις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα.  

             Τέλος, στηρίζουμε τον συνάδελφο πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού μας Κέντρου, ο οποίος μηνύθηκε από γνωστή επισιτιστική αλυσίδα στα Χανιά για συκοφαντική δυσφήμιση και τελικά διώκεται για παραβίαση οικιακής ειρήνης.

            Η παραπομπή σε δίκη μας δείχνει ότι η ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας δίχως να ζητήσουν την άδεια του εργοδότη θεωρείται αδίκημα.

           .

                           Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων