ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Έχουν επιστρατεύσει θεούς και δαίμονες. Εδώ και δύο εβδομάδες έχουν ξαμοληθεί σε όλα τα ΜΜΕ και προσπαθούν χωρίς ντροπή να περάσουν στους εργαζόμενους και στον κόσμο ότι το αντεργατικό αυτό έκτρωμα είναι για το καλό των εργαζόμενων.

Αυτά που ούτε οι μνημονιακοί νόμοι δεν τόλμησαν να θίξουν και να καταργήσουν έρχεται η σημερινή κυβέρνηση πονηρά και με ‘’ελαφρά τη καρδία’’ να πραγματοποιήσει. Εν ονόματι της ανάπτυξης και σύμφωνα με το πόρισμα του νομπελίστα Πισσαρίδη θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα. Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Το ωράριο, οι συλλογικές συμβάσεις, οι Κυριακές, οι υπερωρίες, το ΣΕΠΕ, το ευαγγέλιο των εργαζόμενων ο ν.1264/82, το δικαίωμα της απεργίας, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων είναι οι «εγκληματικές αλλαγές» που δεν γίνονται για το καλό των εργαζομένων -όπως λένε ξεδιάντροπα η Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ.Χατζηδάκης- αλλά γίνονται εναντίον και σε βάρος των εργαζομένων.

Θέλουν να βάλουν και να έχουν στο χέρι τους εργαζόμενους και συνδικάτα. Θέλουν φοβισμένους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Όποιος εργαζόμενος δεν δουλεύει τζάμπα «για τη ψυχή της μάνας του» 2 ώρες την ημέρα, όποιος τολμήσει να φέρει αντίρρηση, όποιος εργαζόμενος θέλει να συνδικαλισθεί, όποιος διαμαρτύρεται και δεν «προσκυνάει» τον αφέντη απολύεται χωρίς καμιά δικαιολογία και χωρίς καμιά δικαστική συνέπεια. Όποιος εργαζόμενος «σηκώνει κεφάλι» και διεκδικεί και του χαλάει την ησυχία του, απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ο εργοδότης να δώσει λόγο πουθενά. Πληρώνει μια μικρή επί πλέον αποζημίωση και απαλλάσσεται από τους «ενοχλητικούς» εργαζόμενους, τους ενοχλητικούς συνδικαλιστές, στέλνοντας έτσι και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για το τι περιμένει όποιον θελήσει να φέρει αντίρρηση και να μιλήσει για δικαιώματα, συνδικαλισμό και σωματείο. Είναι ένα νομοσχέδιο που αν εξαιρέσουμε τις ρυθμίσεις που υποχρεώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν, όλα τα υπόλοιπα του απαράδεκτου αυτού εκτρώματος φέρουν καθαρά την υπογραφή του ΣΕΒ και των εργοδοτών. Θέλουν ακόμη πιο φτηνή εργασία. Θέλουν περισσότερα κέρδη. Τα θέλουν όλα. Και η κυβέρνηση απλόχερα τους τα δίνει όλα.

Ας αφήσουν τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο δεν πρέπει καν να κατατεθεί.....