Θεσμικός εγγυητής επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών η Κυβέρνηση!!!

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων καταδικάζει το εκβιαστικό «τελεσίγραφο» της εταιρείας e-food, προς τους διανομείς εργαζόμενους, με το οποίο κι επιχειρεί να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς τους, αποσκοπώντας, μέσα από τη νέα δουλεμπορική τους σχέση εργασίας, να απαλλαγεί από τα εργατικά και ασφαλιστικά τους «βαρίδια»!

Μια εταιρεία που μέσα στην κρίση της πανδημίας είχε  πάνω από 120 εκατ. ευρώ κέρδη και που την ίδια ώρα οι εργαζόμενοί της  μετρούν ένα νεκρό κάθε μήνα, που οι εργαζόμενοί της  τρία χρόνια, τώρα είναι με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις!!! Μάλιστα και στην πόλη μας την προηγούμενη Κυριακή είχαμε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου «ντιλιβερά» ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας βρίσκεται ακόμη σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο ΓΝ Χανίων.

Δυστυχώς, η πρόσφατη, νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, αλλαγή του εργασιακού Νόμου από τον κ. Χατζηδάκη, και η πρόβλεψη (!) μέσω των άρθρων του, παρόμοιων «νόμιμων» εργοδοτικών αυθαιρεσιών, όχι μόνον ενθαρρύνει τέτοιες απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συμπεριφορές, αλλά και καθιστά την κυβέρνηση «θεσμικό εγγυητή», για να επαναληφθούν και από άλλους αδίστακτους εργοδότες στο μέλλον.

 Το Εργατικό Κέντρο Χανίων δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους διανομείς και θα είναι δίπλα στον αγώνα τους με όποιο τρόπο του ζητηθεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν.... 

Attachments:
FileΑρχεία File size
Download this file (Δελτίο Τύπου - efood.docx)Δελτίο Τύπου - efood.docx 28 kB