ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεδρίασε χθες η  Διοίκηση του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων και έλαβε απόφαση για την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και αποφάσισε κατά  πλειοψηφία ότι η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση με τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων μελών της δύναμης του Κέντρου μας, στις 24-10-2022 και ώρα 6.00 μ.μ.. Τότε θα αποφασιστεί και η ημερομηνία για μια δεύτερη συνάντηση με Σωματεία και Φορείς  του Νομού μας, για την καλύτερη μαζικοποίηση και οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε χώρους δουλειάς ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.

Εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνουμε ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δε λύνουν το πρόβλημα. Δυστυχώς οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
Το Εργατικό Κέντρο Χανίων, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη του, ώστε