ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων στηρίζει την απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

       Τα αιτήματά τους είναι μεταξύ άλλων η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια – Κοινωνική Ασφάλιση, η ένταξή τους στα ΒΑΕ, προσλήψεις στα Νοσοκομεία, μονιμοποιήσεις προσωπικού, άρση των αναστολών, η μη παράδοση της φύλαξης και της καθαριότητας των νοσοκομείων σε εργολάβους κ.ά.

      Σε όλη την διάρκεια της πανδημίας  οι υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ο ιδιωτικός τομέας υγείας δεν βοήθησε, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.  

     Ο δημόσιος τομέας υγείας πρέπει να διαφυλαχθεί, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των ασθενών, ειδικά τον χειμώνα που θα υπάρξει συνάντηση γρίπης και κορωνοϊού.

     Στηρίζουμε τον αγώνα τους και απαιτούμε από την κυβέρνηση γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου μας, άμεσα μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς και υγειονομικούς, όπως είναι οι αυξήσεις μισθών για αξιοπρεπή διαβίωση.

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

                                  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων