ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11/2022

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η μέχρι τώρα εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων με τεκμηριωμένα στοιχεία αποδεικνύει ότι:

ü  Πρόκειται για μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

ü  Ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών.

ü  Δημιουργεί λουκέτα και ανεργία.

ü  Αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζόμενων σε απλήρωτη δουλειά και τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στη ξεκούραση, στον ελεύθερο χρόνο και στην οικογενειακή ζωή.

Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα νοικοκυριά να μην μπορούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη αγαθά, τις οικογένειες να μην μπορούν να ζεσταθούν εν' όψει του επερχόμενου χειμώνα, αλλά και ούτε να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους , με τους συνάδελφους εργαζόμενους στο εμπόριο να συνεχίζουν να είναι «λάστιχο», η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είναι προκλητική.

Εμείς ως εργαζόμενοι αντιστεκόμαστε σε αυτόν τον παραλογισμό και καταγγέλλουμε την εμμονή της Κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων την επόμενη Κυριακή 27/11/2022. Μια εμμονή που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει την πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωση της Κυριακής.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!