Με ανακοίνωσή τους συνταξιούχοι και μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ του Ε.Κ.Χ, υπερασπιζόμενοι μικτά σωματεία εργαζομένων και ελευθέρως απασχολουμένων, καταφέρονται ενάντια στην εκλεγμένη από τους Χανιώτες εργαζόμενους Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Χανίων, διότι τάχα αρνούμαστε να εγγράψουμε στη δύναμή μας το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ν. Χανίων και το Σωματείο Εργαζομένων στην efood Χανίων.

 

Τους απαντάμε ότι τα μεγαλύτερα ψέματα κρύβονται πίσω από μισές αλήθειες.

 

Αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα κομματικά υποκινούμενων ανακοινώσεων, αλλά κατηγορηματικά λέμε ότι την όξυνση δεν την προκαλούν όσοι υπερασπίζονται τη νομιμότητα, αλλά όσοι επιχειρούν να «νομιμοποιήσουν», αυθαίρετα και παράνομα, αλλότριους με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα σκοπούς.

Και για να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι. Το ποιοι έχουν δικαίωμα να συστήνουν εργατικές οργανώσεις είναι απόλυτα αποσαφηνισμένο τόσο μέσα από τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, όσο και από τον πλέον δημοκρατικό νόμο που καθορίζει τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, το Νόμο 1264/1982, ο οποίος με το πρώτο κιόλας άρθρο του, στην πρώτη κιόλας παράγραφο, ξεκαθαρίζει ότι.....