ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

      Το δυσμενές εργασιακό κλίμα που έχει παγιωθεί στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων αλλά και σωρεία εργασιακών προβλημάτων που φτάνουν μέχρι και αυταρχικές συμπεριφορές της Προέδρου, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α των ΟΤΑ του Νομού και με τον Αναπλ. Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ.

       Το Εργατικό Κέντρο Χανίων βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α.Χ, οι οποίοι με αλλεπάλληλες συναντήσεις, ανακοινώσεις και διαρκή αγώνα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της Επιχείρησης, δημοσιοποιώντας τόσο την αυταρχική συμπεριφορά της Προέδρου απέναντι στο προσωπικό, όσο και την κατάχρηση εξουσίας.

       Την ώρα που οι εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης και εργάζονται εντατικά λόγω της υποστελέχωσης, δέχονται εργασιακό εκφοβισμό.

        Αντί για λύσεις στα σημαντικά προβλήματα,η Πρόεδρος της Δ. Ε.Υ.Α.Χ αφήνει να επεκτείνονται τέτοιου είδους θέματα μεταξύ συναδέλφων, να απομονώνονται συγκεκριμένα άτομα και να δέχονται έντονη ψυχολογική πίεση.

        Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

      Το Εργατικό Κέντρο Χανίων ζήτα την άμεση παρέμβαση του δημάρχου Χανίων, ο οποίος έχει ενημερωθεί ήδη από το Σωματείο των εργαζομένων και όχι μόνον για το τοξικό κλίμα που επικρατεί στην Επιχείρηση και ζητά τη λήψη αποφασιστικών μέτρων, ώστε αφενός μεν να σταματήσει το κλίμα που επικρατεί εντός της Επιχείρησης και αφετέρου η Δ.Ε.Υ.Α.Χ να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία της προς όφελος των δημοτών. 

 

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

 

 

 

 

              Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων 

Attachments:
FileΑρχεία File size
Download this file (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΑΧ.docx)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΑΧ.docx 24 kB