Οι μεγαλειώδης συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που ένωσαν την φωνή τους με τους μαθητές και τους φοιτητές στην προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση. Πλημμύρισε το κέντρο τον Χανιών από αγανάκτηση και οργή για το έγκλημα στα Τέμπη.

Για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Είναι ανάγκη τώρα να παλέψουμε για  άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Είναι τώρα ανάγκη η οργή όλων μας για το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων  και της Hellenic Train, να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος.

Στην κατεύθυνση αυτή το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων απευθύνει νέο κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, στις 11.00 π.μ.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί. ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Όλοι στο  συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη στην πλατεία Αγοράς και ώρα 11.00 π.μ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ !!!  

 

                          Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων