ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                       24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου 2023

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 π.μ. στην Δημοτική Αγορά Χανίων

 

           Μετά από τις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν σε ολόκληρη την χώρα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε  τους πάντες, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί ξανά όλους τους εργαζόμενους του νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου που κήρυξε η ΓΣΕΕ με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στην Δημοτική Αγορά Χανίων για να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο την διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα περισσότερο την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

       Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης.

       Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Είναι ανάγκη τώρα να παλέψουμε για  άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.....