ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο N. Χανίων στηρίζει τις ενέργειες της ΓΣΕΕ της Ομοσπονδίας και των σωματείων , με αφορμή τις διαμαρτυρίες δεκάδων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων.

Η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών , ο Υπουργός και Υφυπουργός Οικονομικών, καθώς επίσης η Κεντρική Ένωση Δήμων, οφείλουν να υιοθετήσουν το δίκαιο αίτημα για χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και υπερωριακής αμοιβής στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους του κλάδου.

Η χορήγηση της εκλογικής αποζημίωσης και η αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης, δεν συνιστά συνδικαλιστικό  συντεχνιακό αίτημα. Συνιστά πρωτίστως δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων και υποχρέωση της πολιτείας και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στην Ελλάδα του 2023, το κράτος και οι ΟΤΑ θα πρέπει να επιδεικνύουν σεβασμό στην εργασία των ανθρώπων και δη όλων όσοι εργάζονται για την ομαλή διεξαγωγή της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών.

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ