ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

           Το Εργατικό Κέντρο Χανίων και οι εργαζόμενοι του Νομού μας, τιμούμε την 50η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 73 που βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων.

Τα οράματα και τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εξακολουθούν να παραμένουν σήμερα 50 χρόνια μετά, πιο επίκαιρα από ποτέ

Τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για να διατηρήσουμε ζωντανό το μήνυμα των αγώνων των φοιτητών και του ελληνικού λαού για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι, συνεχίζουμε τον αγώνα για την δημοκρατία και την προστασία των πολιτικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση των συνταγματικών ελευθεριών και κατακτήσεων και για την ειρήνη και ευημερία των λαών.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και ο αντιδικτατορικός αγώνας ήταν η κορύφωση για την διεύρυνση των δημοκρατικών και λαϊκών κατακτήσεων, με αγώνες που συνεχίζονται έως σήμερα για τα ιδανικά της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

Δε ξεχνάμε ότι η δικαίωση των αγωνιστών του Πολυτεχνείου περνά μέσα απ’ τους δικούς μας καθημερινούς αγώνες για διασφάλιση της δημοκρατίας

Attachments:
FileΑρχεία File size
Download this file (Δελτίο Τύπου - 17 Νοέμβρη 2023.docx)Δελτίο Τύπου - 17 Νοέμβρη 2023.docx 24 kB