ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου  έπειτα από κάλεσμα του του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων,  της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων και του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου πάνω στο θέμα της δημόσιας υγείας και την κατάσταση του νοσοκομείου μας.

     Στην ενημέρωση έδωσαν το παρών πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πρωτοβάθμια σωματεία, συνταξιουχικές οργανώσεις, εργοδοτικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, σύλλογοι, συλλογικότητες, εκπρόσωποι κομμάτων και εκλεγμένοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

     Έγινε εκτενής ενημέρωση από τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους στην υγεία και έπειτα από διαλογική συζήτηση αποδείχτηκε περίτρανα ότι η υγεία στον Νομό Χανίων όντως νοσεί από την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο και στις δομές υγείας, με αποτέλεσμα αυτό να υπολειτουργεί, να κλείνουν κλινικές εφόσον δεν υπάρχουν ιατροί και προσωπικό και να οδηγούνται πολλοί συνάνθρωποί μας ασθενείς σε ιδιωτικές δομές υγείας ή σε άλλες πόλεις όπως είναι το Ηράκλειο και η Αθήνα.

     Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων και το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων,συναποφασίσαμε την συνδιοργάνωση Παγχανιώτικου Συλλαλητηρίου στις 8 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6.00’ μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για να διατρανώσουμε και να διεκδικήσουμε τη στελέχωση των δομών υγείας και την δημόσια-δωρεάν υγεία.

Διεκδικούμε:
              -
Πλήρη στελέχωση με ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών  θέσεων μέχρι την κάλυψή τους
             -
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές θέσεις εργασίας (ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, Επικουρικούς) χωρίς όρους και προϋποθέσεις
             -
Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
             -
Ουσιαστική αύξηση των μισθών όλων των υγειονομικών

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 6.00’ Μ.Μ.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ