ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΚΛΟΓΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΡΑΣΗΣ 2017

 

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων του νομού μας είναι το Εργατικό μας Κέντρο και συγκροτείται από όλους εμάς που συμμετέχουμε σ’ αυτό το εκλογο-απολογιστικό συνέδριο, που αποτελεί την κορυφαία έκφρασή του.

 

  Συνάδελφοι, συγκεντρωθήκαμε  κι αυτή τη χρονιά για να κάνουμε τον Απολογισμό μας, ν’ αποτιμήσουμε τα πεπραγμένα μας,  ν’ ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και  ν’ ανανεώσουμε τις ελπίδες μας,  μέσα από ένα νέο Πρόγραμμα Δράσης. Οι εργαζόμενοι του νομού μας και της πατρίδας μας, βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια στο μάτι του κυκλώνα, κυνηγημένοι κι εξαθλιωμένοι από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται.  Η τραγικότητα της  κατάστασης  που ζει ο λαός κι η πατρίδα μας, απαιτεί από εμάς ένα προγραμματισμό δράσης,  πιο αγωνιστικό και πιο μαχητικό από ποτέ. Απαιτεί συνεχή και ακούραστη προσπάθεια για να πετύχουμε τους όποιους στόχους θα θέσουμε σήμερα. 

 

 

Μέσα σε επτά  χρόνια, χάσαμε συνάδελφοι τα περισσότερα από τα δικαιώματά μας, εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κοινωνικά και συνταγματικά, ξαναγυρίζοντας έτσι σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και σ’ ένα βιοτικό επίπεδο που θυμίζει κατοχή. 

 

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εξακολουθούν και προβάλλονται ως ικανές να λύσουν τα προβλήματα, αποδείχτηκαν απάτη και μεγάλο ψέμα. Οι πολιτικές αυτές μπορούν μόνο να δημιουργούν προβλήματα και οικονομικές κρίσεις. Οι άδικες και απάνθρωπες πολιτικές του ΔΝΤ, καθώς  και της Ε.Ε. με την κεφαλαιοκρατούμενη και  γερμανοκρατούμενη φασιστική λογική της, δεν είναι ούτε μονόδρομος, ούτε η σωτηρία μας, όπως ισχυρίζονται.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πλέον υπό αμφισβήτηση, κυρίως από τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου. Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να οδεύει σ΄ ένα λανθασμένο  προορισμό, τα προβλήματα θα διευρύνονται και  θα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις. Η Ανάπτυξη, η Κοινωνική Προστασία, η Αλληλεγγύη των λαών που μας υποσχέθηκαν,  δεν έχει καμία σχέση με τα συρματοπλέγματα αυτού του αντικοινωνικού, ηγεμονικού, βάρβαρου και απαράδεκτου ευρωπαϊκού μορφώματος που δημιούργησαν, και στο οποίο  καλούνται  να ζήσουν οι ευρωπαίοι πολίτες και εργαζόμενοι..........

Attachments:
FileΑρχεία File size
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017.docx)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017.docx 25 kB