ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, παρουσία της Υπουργού, Κα Έλενα Κουντουρά και των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, της Ρόδου, καθώς και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Τουρισμού για «καυτά» ζητήματα που αφορούν στην απασχόληση στον χώρο Επισιτισμού-Τουρισμού.

Το θέμα, που κυριάρχησε στην σύσκεψη ήταν τα προγράμματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα, με την Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα ανοίξουν Σχολές  Μετεκπαίδευσης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και μάλιστα κατά την χειμερινή περίοδο (μετά τον Νοέμβριο). Παράλληλα, η Κα Κουντουρά πείστηκε ότι η Κρήτη και η Ρόδος αποτελούν την ναυαρχίδα του Τουρισμού, με αποτέλεσμα να αποδειχτεί την πρόταση των Εργατικών Κέντρων για άνοιγμα δύο Σχολών Μετεκπαίδευσης στην Περιφέρεια της Κρήτης. Το σημαντικό είναι ότι η εν λόγω συμφωνία συζητήθηκε  και επικυρώθηκε από σχετική τοποθέτηση της Υπουργού στην Βουλή, χθες το απόγευμα, αμέσως μετά την σύσκεψη και την συμφωνία που επετεύχθη.

Επίσης συζητήθηκε και το σοβαρό ζήτημα της Μαθητείας, το οποίο  απασχολεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα (το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων το έχει θίξει επανειλημμένως). Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα πρέπει να τονίζεται.....  

Δες ΠερισσότεραΔελτία Τύπου