ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

17 ΝΟΕΜΒΡΗ: HΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ


           Το Εργατικό Κέντρο Χανίων και οι εργαζόμενοι του Νομού μας τιμούμε την 46η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 73 που βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων.

 Δεν  ξεχνάμε τους Εργατικούς Λαϊκούς Αγώνες που δόθηκαν ενάντια στην χούντα  για την ανατροπή της.

Αγώνες που δόθηκαν μαζικά και ενωτικά  δημιουργώντας έναν κοινωνικό οδοστρωτήρα  που στο διάβα του ισοπέδωσε τις φασιστικές, αντιδημοκρατικές πρακτικές των συνταγματαρχών  του Παπαδόπουλου.

Μετά από 46 χρόνια τα συνθήματα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αποτελούν την παρακαταθήκη που εμπνέουν το αγωνιστικό κίνημα του σήμερα.

Για μια ακόμη φορά υψώνουμε τη σημαία του Πολυτεχνείου ώστε τα διδάγματα της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973 να εμπνεύσουν και τις νέες γενιές.

Στο σύνολό της η Εργατική τάξη της Πατρίδας μας έχει μνήμη και τιμά τους Αγωνιστές .

Η 17η Νοέμβρη δεν εξαντλείται σε έναν επετειακό εορτασμό, αντιθέτως εμπνέει διαχρονικά, εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και τη νικηφόρα προοπτική των μαζικών συλλογικών αγώνων.

 Μνήμη για εμάς τους εργαζόμενους  σημαίνει αντίσταση στις άδικες και  αναποτελεσματικές  πολιτικές  που εφαρμόζονται.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζόμενους και κάθε δημοκρατικό πολίτη του Νομού, να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου .

 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Attachments:
FileΑρχεία File size
Download this file (Δελτίο Τύπου - Πολυτεχνείο 2019.docx)Δελτίο Τύπου - Πολυτεχνείο 2019.docx 22 kB